top of page

kurtaraN
ev

Bir grup beslemecinin hikayesi

Kurtaran Ev yardıma muhtaç hayvanların sahiplendirilene kadar geçici konaklayacağı bir yaşam alanı ve sosyal sorumluluk projesidir.

Bir grup arazi beslemecisi olarak, senelerdir arazi ve orman beslemeleri yaparak barınaklardan kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi için mücadele veriyoruz.

 

Misyonumuz; arazi, orman ve barınaklardaki yardıma muhtaç hayvanların koruma altına alınarak, tedavi, barınma, besleme ve yuvalandırmalarını yaparak mutlu hayatlara kavuşmalarıdır.

Kurtaran Ev Derneği’nin kurulma amacı:

  • Topluma hayvan sevgisini aşılamak ve hayvan hakları ihlallerinin önlenmesini sağlamak

  • Kısırlaştırma seferberliklerini artırmak

  • Sokak hayvanları başta olmak üzere, tüm hayvanların yaşam haklarını korumaya yönelik çalışmalarda bulunmak,

  • Yardıma muhtaç hayvanların bakım ve tedavilerini sağlamak,

  • Felçli ve engelli hayvanlara rehabilitasyon ve barınma imkanı sağlamak,

  • Kamuoyunun ilgisini çekerek, yardıma muhtaç bu hayvanlara yeni yuvalar kazandırmak,

  • Sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak.

 

Kurtaran Ev, Ocak 2019’da tamamen dağılmış haldeki bir gecekonduyu kiralamakla başladı. Ailelerimizi, arkadaşlarımızı toplayıp el birliğiyle kurtardığımız sahipsiz hayvanların güvenle ve sağlıkla yaşayabileceği bir yaşam alanı kurduk. Mart 2019’da başka bir ev kiralayarak ikinci evimizi açtık. Ağustos 2019’a kadar bu iki evde toplam 70 köpeğe barınma sağlayabildik.

 

Sorumluluğumuzdaki köpek sayısı artınca, Ağustos 2019’da Hadımköy’de bir çiftlik alanı kiraladık. Birçok kişi ve grubun verdiği destekler sayesinde başlattığımız proje bireysellikten çıkıp bir dernek haline geldi.

 

İstanbul'da 3 farklı lokasyonda 900’den fazla köpek, 300’den fazla kedi, 4 eşek ve 2 ata barınma sağlıyoruz. Kedi ve köpeklerin sahiplendirmelerini yapıyoruz.

Derneğimizdeki gönüllülük prensibiyle işlemektedir. Yaşam alanları, tedaviler ve arazi beslemelerinin bütün masraflarını kendi imkanlarımızla ve gelen bağışlarla karşılamaya çalışıyoruz.

Before

After

bottom of page